Support

Case: Jan Van der Hoorn

Schaatsen zit in het systeem

Lees meer

 

Jan van der Hoorn Schaatssport

Jan van der Hoorn Schaatssport B.V. is ontstaan nadat vader Jan van der Hoorn Gzn, de Elfstedentocht van 1956 heeft gewonnen. Hij was één van de vijf rijders die gelijk over de finish kwamen. Maar ook daarna heeft hij nog vele wedstrijden gereden en gewonnen. Zijn prijzen zijn te bewonderen in de prijzenkast de winkel!  Vader Jan begon met schaatsen verkopen aan leden van de Ter Aarse IJsclub. Ook leden van omliggende verenigingen vonden de kleine winkel van Vader Jan en de schaatsenverkoop groeide steeds verder uit. Klanten komen nu uit alle delen van Nederland. In het begin vond de verkoop plaats vanuit huis aan de keukentafel. Met name de oudere schaatsers hebben het daar nog vaak over: “Mevrouw Van der Hoorn die er op blijft hameren dat je de veters van je schaatsen goed los moet maken voordat je in je schaatsen stapt”!

Na de winters van 1985, 1986 en 1987 is de belangstelling voor de schaatssport in een stroomversnelling terechtgekomen en is de verkoop explosief gestegen. Inmiddels is er een verkoopruimte van ruim 200m² in gebruik met daarnaast een werkplaats van 100m². In de winkel is een uitgebreid assortiment beschikbaar bestaande uit vele bekende merken. Waar Jan van der Hoorn begon met alleen Ballangrud schaatsen, is er nu een groot scala van merken voor de schaatssport zoals langebaanschaatsen van Viking, natuurijsschaatsen van Salomon/Freeskate en kleding van Craft en AGU. Op dit moment werken er 6 vaste krachten en 12 part-time medewerkers. Alle medewerkers hebben een binding met het schaatsen en inlineskaten, hetgeen natuurlijk een pré is voor het geven van een deskundig advies aan klanten. Wat in al die jaren niet is veranderd, is de persoonlijke benadering en de aandacht voor klanten. Of het nu gaat om tweedehands Viking Junior of een paar wedstrijdklapschaatsen van topkwaliteit: de benadering is hetzelfde!

Goed advies en vakmanschap


Missie van Jan van der Hoorn
Dé schaats- en skeelerspecialist van Nederland.
Als schaats- en skeelerspecialist heeft Jan van der Hoorn Schaatssport een groot assortiment in de fysieke winkel. Wij willen iedereen voorzien van het beste advies om een passende keuze te maken waar je jarenlang plezier van hebt.  

Oplossing Van Zutphen.

Met King Software is onze winkel en magazijn compleet geautomatiseerd: kassaverkoop, voorraadbeheer, financiële administratie en dit alles gekoppeld met de webshop. King Task Centre (RPA) zorgt voor het automatisch verwerken en toewijzen van orders en backorders, verplaatsen van artikelen tussen verschillende winkels (magazijnen) en nog veel meer. We kunnen eenvoudig op een plek alle gegevens beheren binnen King, nieuwe artikelen en prijswijzigingen kunnen wij razend snel importeren. Daarna worden automatisch prijzen en artikelgegevens bijgewerkt. Met één centraal ERP systeem wordt efficiënt via omnichannel verkocht, de resultaten zijn direct inzichtelijk. Zo houden wij onze messen geslepen!

 

"De afgelopen winters zijn er weinig natuurijsdagen geweest. Toch wordt er nog veel geschaatst op de ijsbanen en de inline-skate sport groeit weer door toename van de populariteit van het buitensporten. Door de efficiënte en directe benadering van Van Zutphen automatisering, het proactief meedenken en adequaat handelen, kan Jan van der Hoorn Schaatssport altijd inspringen  op vraag en aanbod in de schaatssport. In de natuurijswinter van 20/21 hebben we door de coronamaatregelen helaas alleen online kunnen verkopen maar door ons volledig geautomatiseerd systeem voor orderafhandeling en voorraad is alles vlekkeloos verlopen." Guido van der Hoorn – Jan van der Hoorn Schaatssport

janvanderhoorn.nl

Kwaliteit en service